NOVOHRADSKÝ MASOPUST 2019 - program

07.02.2019 05:48

Srdečně Vás zveme na Novohradský Masopust, který se koná ve dnech 2. - 3. března 2019. Program obou dní je následující:

Sobota 2. března:

Zahájení novohradské veselice v 8.00 hodin na náměstí příchodem všech tří koled a následném žádání pana starostu města Nových Hradů o povolení koledovat městem.

Jak již bylo zmíněno, koledy budou v letošním roce opět tři: RŮŽIČKOVÁ koleda doprovázena kapelou Písečanka,

                                                                                               JALOVCOVÁ koleda doprovázena kapelou Petříkovská muzika,

                                                                                               SLAMĚNÁ koleda doprovázena kapelou Kameňáci.

 

Po vydání povolení panem starostou se koledy vydají na putování městem. Trasy koled budou následující:

Koleda Růžičková – Jižní Město od Českého domu dolů, p. Pelech, novostavby p. Vaněk a Plouhar, ul. Vilová, ul. Polní, Pod vodárnou, až k p. Kanděrovi a dále ul. Vitorazská.

Koleda Jalovcová – p. Tuscher a Lavička, Zahradní čtvrť, Dům s pečovatelskou službou, paneláky Zahradní čtvrť, ul. Pod Zámeckým od p. Dědiny až k p. Soubustovi.

Koleda Slaměná – lesácké bytovky p. Valha, ul. Vitorazská, Sídliště Míru, Vilová čtvrť, položení smuteční kytice na hřbitově, p. Dorschner, p. Hofer, až do ul. Pod Zámeckým a to od p. Schmidta první ulicí nahoru až k p. Albertovi.

 

Masopustní zábava

V 19.00 hodin zahájení taneční masopustní zábavy v hotelu Máj. K poslechu a tanci zahraje dechová hudba JIŽANI a pop-rocková skupina MIDI.

Vstupné na masopustní zábavu je 100,- Kč.

Od 21.30 hod. se budou točit masopustní kolečka - zájemci o zatočení masopustního kolečka se nahlásí u prodejců vstupenek do 21.15 hod.

Ve 23.00 hod proběhne slosování tomboly, která se bude prodávat rovněž u vstupu při prodeji vstupenek.

ve 24.00 hod vypukne tradiční půlnoční překvapení.

 

 

Neděle 3. března:

V 8.30 hod. se na koledování městem vydají dvě koledy. RŮŽIČKOVÁ koleda za doprovodu PÍSEČANKY a JALOVCOVÁ koleda s kapelou KAMEŇÁCI.

 

Nedělní trasy koled budou následující:

Koleda Růžičková - Český dům, ul. Husova, ul. Navrátilova, přesun ke zdravotnímu středisku a odtud ul. Hradební až k ul. Komenského, dále přesun k hradu a následně směr na náměstí.

Koleda Jalovcová - Jihočeská akademie (zámek), ul. Na Vyhlídce, od bankomatu ČS směrem k České poště, ul. 5. května dolů k p. Hokrovi, Údolskou ul. zpět k náměstí, ul. 5. května směrem k Českému domu a následně Česká ul. směrem na náměstí.

 

Po setkání obou koled na náměstí bude následovat společný odchod do hotelu Máj, kde bude probíhat v cca. 16.30 hod pohřbívání Masopusta 2019, kam jste rovněž srdečně zváni.