Masopust Nové Hrady 2024

10.02.2024 08:00

Vážení přátelé,

masopust na Nových Hradech se nezadržitelně blíží a my jsme moc rádi, že se tato krásná tradice v našem městě udržela již neuvěřitelných 70 let. Právě letošní rok se oslaví toto krásné jubileum.

 

Koledování v letošním roce začne v sobotu 10. února 2024 v 8 hodin společným příchodem masopustního průvodu na novohradské náměstí, kde budou koledy žádat o povolení koledovat městem pana starostu. Těšit se můžete opět na všechny tři koledy, tedy růžičkovou, jalovcovou a slaměnou. Letos budou na svém putování městem doprovázeny kapelami: Písečanka, Kamenická 4-ka a Kameňáci.

 

V 19 hodin bude zahájena taneční zábava v hotelu Máj. Vstup na sál bude možný od 18 hodin.  Vstupné 200,- Kč. Můžete si také zakoupit lístky na tombolu v ceně 50,- Kč / 1 ks. 

K tanci a poslechu zahraje dechová hudba JIŽANI a poprocková kapela MIDI.

Ve 20 hodin zatočí všechny tři koledy kolečka na sále a v čase 22-23 hodin proběhne slosování tomboly a tradiční masopustní překvapení.

Masopustní zábava bude ukončena ve 2 hodiny.

 

V neděli 11. února 2024 vychází koledy v 9 hodin a pokračují v koledování městem.

Po ukončení koledování se všechny koledy sejdou opět na novohradském náměstí a společně odpochodují do hotelu Máj, kde proběhne pohřeb Masopustu 2023. Pro veřejnost bude hotel přístupný od 16 hodin. K tanci a poslechu zde zahraje VESELÁ MUZIKA. Toto pomasopustní posezení bude ukončeno ve 22 hodin.

 

Detailní trasy koled jsou k dispozici zde: masopust-nove-hrady.webnode.cz/news/trasy-koled-2024/ 

 

Doufáme, že při putování městem naši koledníci naleznou co nejvíce otevřených dveří. Zveme nejen novohradské, ale i přespolní obyvatele. Přijďte se podívat, jak vypadá pořádné masopustní veselí a podpořte tak tuto krásnou, dlouholetou, novohradskou tradici.

Těšíme se na Vás.